DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Paine

Prima mea focaccia

ByDana Ciurariu
on February 14, 2018February 12, 2018
367
0

M-am gândit să vă arăt și vouă cum a ieșit prima mea focaccia. Îmi place să gătesc pâine de diverse feluri dar până acum, nu am gătit o focaccia, deși îmi place mult această pâine tradițională italiană, care poate fi făcută în foarte multe combinații: simplă, cu parmesan, cu parmesan și usturoi, cu usturoi, cu măsline, cu roșii uscate, cu brânză etc.

Eu sunt foarte fericită cu prima mea focaccia, am obținut un aluat moale și pufos iar combinația cu rozmarin mi-a plăcut mult.

Pentru aluat am folosit: 500 de grame de făină albă, 300 de ml de apă, două linguri de zahăr, 1/2 de cub de drojdie proaspătă, 4 linguri de ulei de măsline, rozmarin și o lingură de sare.  Am dizolvat drojdia în apă și zahăr și a o lasă 10 minute la dospit.

Am așezat făina în vasul robotului meu de bucătărie KitchenAid, în care am făcut un culcuș și în care am așezat drojdia dospită. Am pornit robotul să amestece și apoi pe rând am adăugat apa călduță, uleiul de măsline și la final sarea.

Când aluatul a devenit omogen, am luat un vas de sticlă, pe care l-am uns cu ulei de masline și în el am așezat aluatul. L-am acoperit cu un prosop de bucătărie și l-am lăsat la căldură, să crească timp de 60 de minute. Am tapetat apoi o tavă cu hârtie de copt, am uns-o cu ulei și am pus aluatul în ea. L-am întins cu mâna în toată tava și l-am apăsat ușor cu degetele (vezi video). Am adăugat ulei de măsline și am presărat rozmarin tăiat mărunt.

Înainte de a pune tava în cuptor, am stropit aluatul cu apă călduță pentru a nu se întări, iar apoi l-am pus în cuptor,  timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 grade C. După cele 30 de minute, am crescut temperatura la 200 de grade, am stropit-o din nou cu apă și am mai lăsat-o încă 20 de minute pentru a se rumeni.

Acum după prima mea experiență în a face focaccia, cred că o voi face în fiecare săptămână, ceea ce mi se pare fascinant este că de fiecare dată o pot face cu ce aromă îmi doresc.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: focaccia, focaccia cu branza, focaccia in casa, focaccia simpla, paine, reteta paine
Preview Post

Rândunică de mare la cuptor

Next Post

Somn marinat în ierburi și muștar de Dijon

You may also like

Paine

Paine neframantata

ByDana Ciurariu
on August 14, 2017December 30, 2017
625
0
Painea calda este unul dintre lucrurile pe care fiica mea  adora sa le manance. Asa ca, in fiecare saptamana, fac cel putin o paine...
Read more
post-image
Paine

Franzela franțuzească

ByDana Ciurariu
on May 24, 2018May 25, 2018
427
0
post-image
Paine

Chifle proaspete facute in casa

ByDana Ciurariu
on October 10, 2017December 30, 2017
483
0
post-image
Paine

Pâine cu bere neagră și susan, tot negru

ByDana Ciurariu
on January 10, 2018April 20, 2020
365
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme