Acest pește mi-a tot atras atenția, de fiecare dată când vizitez raionul de pește din piața Obor. Rândunică de mare se numește și este un pește osos foarte interesant cu armură scheletică osoasă puternică, corpul acoperit de piele fină și subțire, iar capul fără solzi.
În Obor prețul per kilogram este de 22 de lei daca are dimensiuni mici, dar poate ajunge si la 100 lei daca este mai mare ca dimensiune, iar ceea ce vă pot spune este faptul că nu este un pește cu foarte multă carne, dar carnea lui este foarte gustoasă și nu are multe oase. Se poate prepara pe grătar sau la cuptor, eu am ales varianta de a-l pregăți la cuptor.
Timpul de gătire este unul foarte rapid, aproximativ 30 de minute, acesta fiind un alt avantaj al acestei rețete pe care o puteți face într-o seară din cursul săptămânii. Cu alte cuvinte poți găti această rețetă în maxim 30 de minute și cu un cost maxim de 40 de lei, în funcție de câte porții vrei să faci.
Pentru această rețetă eu am folosit 3 pești. Am eviscerat pentru început peștele și apoi cu ajutorul unui cuțit subțire am curățat solzii. Curățatul peștelui nu este o activitate care îmi place dar este una necesară.
Pentru început am stors o jumătate de lămâie peste fiecare pește. Apoi am tăiat o felie de lămâie și am pus-o în pește și tot acolo am pus busuioc și rozmarin proaspăt. Merge să puneți orice ierburi aveți proaspete prin bucătărie. Puteți de asemenea să adăugați usturoi dacă vă place. Am adăugat ulei de măsline și am pus totul în cuptorul preîncălzit la 200 C, timp de 20 de minute.
Asta a fost tot, după cum vedeți rândunică de mare are o formă minunată, care cu siguranță va atrage atenția iar carnea ei albă este foarte gustoasă. Se poate servi simplu cu o salată verde, cu cartofi natur sau orice altă garnitură vă place. Merge excelent și cu un pahar de vin alb.
Noi facem din gătit o experiență în familie, o distracție, gătitul chiar nu trebuie să fie o obligație. Distrează-te gătind, încearcă tot felul de experimente, unele s-ar putea să meargă unele nu. Implică-ți membrii familiei în gătit, fiecare poate contribui la ceva.