DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Rândunică de mare la cuptor

ByDana Ciurariu
on February 12, 2018April 20, 2020
1447
0

Acest pește mi-a tot atras atenția, de fiecare dată când vizitez raionul de pește din piața Obor. Rândunică de mare se numește și este un pește osos foarte interesant cu armură scheletică osoasă puternică, corpul acoperit de piele fină și subțire, iar capul fără solzi.

În Obor prețul per kilogram este de 22 de lei daca are dimensiuni mici, dar poate ajunge si la 100 lei daca este mai mare ca dimensiune, iar ceea ce vă pot spune este faptul că nu este un pește cu foarte multă carne, dar carnea lui este foarte gustoasă și nu are multe oase. Se poate prepara pe grătar sau la cuptor, eu am ales varianta de a-l pregăți la cuptor.

Timpul de gătire este unul foarte rapid, aproximativ 30 de minute, acesta fiind un alt avantaj al acestei rețete pe care o puteți face într-o seară din cursul săptămânii. Cu alte cuvinte poți găti această rețetă în maxim 30 de minute și cu un cost maxim de 40 de lei, în funcție de câte porții vrei să faci.

Pentru această rețetă eu am folosit 3 pești. Am eviscerat pentru început peștele și apoi cu ajutorul unui cuțit subțire am curățat solzii. Curățatul peștelui nu este o activitate care îmi place dar este una necesară.

Pentru început am stors o jumătate de lămâie peste fiecare pește. Apoi am tăiat o felie de lămâie și am pus-o în pește și tot acolo am pus busuioc și rozmarin proaspăt. Merge să puneți orice ierburi aveți proaspete prin bucătărie. Puteți de asemenea să adăugați usturoi dacă vă place. Am adăugat ulei de măsline și am pus totul în cuptorul preîncălzit la 200 C, timp de 20 de minute.

Asta a fost tot, după cum vedeți rândunică de mare are o formă minunată, care cu siguranță va atrage atenția iar carnea ei albă este foarte gustoasă. Se poate servi simplu cu o salată verde, cu cartofi natur sau orice altă garnitură vă place. Merge excelent și cu un pahar de vin alb.

Noi facem din gătit o experiență în familie, o distracție, gătitul chiar nu trebuie să fie o obligație. Distrează-te gătind, încearcă tot felul de experimente, unele s-ar putea să meargă unele nu. Implică-ți membrii familiei în gătit, fiecare poate contribui la ceva.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: lamaie, Obor, peste, peste la cuptor, piata obor, randunica de mare, retete de peste
Preview Post

Tocăniță cu pui, ciuperci și găluște

Next Post

Prima mea focaccia

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum faci o friptură de vită

ByDana Ciurariu
on December 10, 2017December 30, 2017
319
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Peste la cuptor cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on August 19, 2017
829
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Porc fraged în pesto și muguri de pin

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
481
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Aripioare de pui asiatice (rețeta video)

ByDana Ciurariu
on April 11, 2018May 21, 2018
302
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme