DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Tocăniță cu pui, ciuperci și găluște

ByDana Ciurariu
on February 11, 2018April 20, 2020
322
0

Nu prepar des tocăniță, deși când eram mică era una din rețetele pe care mama o făcea destul de des. Nu cred că trecea o săptămână fără că mama să nu gătească un fel de tocăniță:). Îmi este clar că, tocăniță este rețeta pe care o găsești oriunde în România.

În acest weekend mi-a fost dor de gustul unei tocănițe, una cu pui, cu sos care să te facă să te lingi pe degete. Și pentru că am vrut să îmi pun și eu amprenta pe această rețetă, am gătit o tocăniță de pui, cu ciuperci și cu ingredient nou, găluște.

Cea mai bună tocăniță se face la foc mic, dar dacă va grăbiți puteți să o gătiți la foc mai mare, doar că nu veți obține același rezultat.  În acest post vei putea găși modul meu de a prepara tocăniță, dar nu uita că poți scoate sau adăuga ingrediente după bunul plac.

Ingrediente

Am folosit: piept de pui dezosat (500 gr), o ceapă albă, o rădăcină de apio (îmi place aroma acestei legume în mâncare), 300 grame de ciuperci champignon, sare și piper.

Pentru găluște: două ouă, 3 linguri de gris, 4 linguri de făină albă, sare.

Cum se prepară?

Într-o oală, preferabil de fontă se pune ulei la încins. Când uleiul este încins adăugați pieptul de pui, tăiat felii. Lăsăți-l să se rumenească bine și apoi adăugați pe rând: ceapă alba, apio și ciupercile champignon.. Adaugă sare și lasă-le să fiarbă sub capac până când ciupercile vor scădea. Adăugați apoi apă călduță, până când nivelul apei trece peste carnea de pui și legume. Lăsăți totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 60 de minute.

E timpul să pregătim galustele

În timp ce carnea și legumele sunt la fiert este momentul să pregătim galuștele. Bate două ouă și adaugă 3 linguri de griș și 3 linguri de făină albă. Se amestecă compoziția până când se formează un aluat, pe care îl puteți modela în forme rotunde de găluște.

Galuștele se pun și ele în oala de fontă, la fiert sub capac pentru încă aproximativ 20 de minute, la foc mic. La final, eu am adăugat și pătrunjel verde tocat mărunt, ador gustul pe care pătrunjelul îl oferă mâncării. Tocăniță este gata să fie servită, o puteți servi cu pâine caldă (daca eliminati galustele din reteta), cu mămăligă, cu murături, cu un pahar de vin roșu lângă, după gustul propriu.

O altă idee de răsfăț pentru familia voastră care cu siguranță o să aducă zâmbete celor dragi vouă.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: ciuperci, mancare traditionala, peipt de pui, tocanita cu galuste, tocanita de pui, tocanita de pui si ciuperci
Preview Post

Rață cu portocale gătită lent

Next Post

Rândunică de mare la cuptor

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Sandwich cu friptura

ByDana Ciurariu
on April 3, 2018April 20, 2020
354
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Ardei sau dovlecei umpluți cu cușcuș și carne

ByDana Ciurariu
on June 10, 2018June 19, 2018
482
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum am gătit foarte rapid o dorada?

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017November 26, 2017
630
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Dorada la cuptor

ByDana Ciurariu
on January 18, 2018January 14, 2018
579
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme