DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Creveți cu orez negru

ByDana Ciurariu
on February 5, 2018
784
0

Va propun astăzi o rețetă foarte rapidă și gustoasă de creveți, fără multe arome dar o cină ușoară pentru o seară din cursul săptămânii.

Ce ai nevoie?

Pentru patru porții am folosit: 500 de grame de creveți mici (baby shrimps), 30 grame de unt, patru căței de usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Pentru garnitură am folosit orez negru, orezul împăratului, 100 de grame.

Mod de preparare

Creveți fiind foarte mici, am avut ceva de muncă pentru a îi curată. Apoi i-am spălat în apă rece și i-am lăsat într-o sită la scurs.

Într-o tigaie încinge niște ulei de măsline, în care topește untul. Când untul este topit, adaugă usturoiul și imediat după, adaugă creveți. Creveții se lasă la prăjit până când devine albă carnea lor. Nu uită să adaugi sare și piper după gust.

În paralel am fiert orezul, 22 de minute, așa cum este indicat pe cutie.

Le-am așezat frumos în farfurie, pentru efect:) și cină noastră a fost gata. Un moment de răsfăț al nostru după o zi de muncă, servită cu un pahar de Young Liliac.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: creveti, fructe de mare, orez, orez negru
Preview Post

Frittata cu dovlecel

Next Post

Vinete umplute cu carnati de salsiccia - reteta video

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Snițel în crustă de bere

ByDana Ciurariu
on June 24, 2018
254
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Caracatiță fragedă

ByDana Ciurariu
on February 18, 2018April 20, 2020
476
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Chiftele de știucă cu sos de roșii

ByDana Ciurariu
on November 19, 2017November 19, 2017
499
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cod cochet, cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on February 25, 2018February 25, 2018
389
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme