Va propun astăzi o rețetă foarte rapidă și gustoasă de creveți, fără multe arome dar o cină ușoară pentru o seară din cursul săptămânii.
Ce ai nevoie?
Pentru patru porții am folosit: 500 de grame de creveți mici (baby shrimps), 30 grame de unt, patru căței de usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Pentru garnitură am folosit orez negru, orezul împăratului, 100 de grame.
Mod de preparare
Creveți fiind foarte mici, am avut ceva de muncă pentru a îi curată. Apoi i-am spălat în apă rece și i-am lăsat într-o sită la scurs.
Într-o tigaie încinge niște ulei de măsline, în care topește untul. Când untul este topit, adaugă usturoiul și imediat după, adaugă creveți. Creveții se lasă la prăjit până când devine albă carnea lor. Nu uită să adaugi sare și piper după gust.
În paralel am fiert orezul, 22 de minute, așa cum este indicat pe cutie.
Le-am așezat frumos în farfurie, pentru efect:) și cină noastră a fost gata. Un moment de răsfăț al nostru după o zi de muncă, servită cu un pahar de Young Liliac.