DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Frittata cu dovlecel

ByDana Ciurariu
on February 4, 2018February 4, 2018
326
0

Frittata cu dovlecel, o alternativă la omletă pentru micul dejun. Frittata o poți face cu tot felul de legume, poți pune și șuncă, bacon sau cârnați în ea, în funcție de preferințe.

Cum faci o frittata?

O frittata o poți face cap coadă pe aragaz, doar că este nevoie să o prepari la foc mic și cu capac, sau o începi pe aragaz și o termini în cuptor. Dacă vrei să fie mai înaltă tebuie să o pui într-o tigaie mai îngustă. Eu am folosit una mai lată pentru că îmi place să fie mai subțire.

Ce am folosit?

Pentru rețeta mea, eu am folosit 4 ouă, două ciuperci Champignon, jumătate de ceapă roșie, 2 roșii cherry, jumătate de dovlecel de mărime medie și cașcaval. Condimente: sare, piper și cimbru.

Se bat ouăle separat într-un vas, exact că pentru omletă.

Într-o tigaie pui niște ulei de măsline, în care topești 100 de grame de unt. Ceapă tocată o adaugi în tigaie și o lași puțin la călit, după 1-2 minute adaugi dovlecelul, ciupercile tăiate și apoi roșiile. După care adaugă peste compoziție, uniform ouăle bătute. La final adaugă cașcavalul, pe care eu l-am tăiat cubulețe dar îl poți adaugă și ras. Nu uită să adaugi sare și piper proaspăt după gust.

Pune totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10 minute.

Din aceste ingrediente obții 4 porții de frittata. Poftă mare!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: cascaval, dovlacel, frittata, mic dejun, ompleta, oua, vegetarian
Preview Post

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Next Post

Creveți cu orez negru

You may also like

post-image
Fara Carne

O altfel de tarta

ByDana Ciurariu
on September 10, 2018April 20, 2020
322
0
post-image
Fara Carne

La plăcinte înainte

ByDana Ciurariu
on February 23, 2018February 27, 2018
319
0
post-image
Fara Carne

Supă Miso cu tofu și alge

ByDana Ciurariu
on September 16, 2018September 28, 2018
359
0
post-image
Fara Carne

Quiche cu 3 feluri de brânză (rețeta video)

ByDana Ciurariu
on May 26, 2018April 20, 2020
388
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme