Această rețetă de paste fără gluten cu sos alb, are câteva avantaje atunci când vine vorba de gătit. În primul rând timpul de preparare, se prepară în mai puțin de 20 de minute. În al doilea rând este o rețetă fără carne și fără gluten, pentru cei pasionați. Costul acestei rețete este de maxim 30 de lei, asta în condițiile în care parmesanul este ingredientul cel mai scump din rețetă. Și nu în ultimul rând, acest sos alb este excelent pentru paste.
Pentru această rețetă, de două porții, eu am folosit 150 de grame de smântână prospătă, pene fără gluten, 3-4 căței de usturoi, busuioc proaspăt,parmesan ras, ulei de măsline, sare și piper proaspăt.
Cum am făcut sosul?
Nimic complicat, din contra, acest sos se face foarte ușor. Este foarte delicios pentru că usturoiul și busuiocul se potrivesc perfect, atunci când vine vorba de acest sos. Dar să nu o mai lungesc mult.
- am pus într-o tigaie smântână
- peste am adăugat sare, piper proaspăt măcinat, usturoiul tăiat felii și busuioc proaspăt
- l-am lăsat puțin la fiert și asta a fost tot
Pastele
Aveam în casă o porție de paste fără gluten (pene), pe care le-am fiert așa cum este indicat pe ambalaj, chiar un minut mai puțin. Le-am scurs de apă și le-am pus în tigaie, unde le-am lăsat fix două minute, să fiarbă în sosul alb. Am adăugat și parmesan ras peste paste la final, parmesanul fiind brânză care merge cel mai bine pentru paste.
Cum spuneam o rețetă usoară, trebuie să o încercați pentru că este plină de arome și extrem de delicioasă.
.