DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Paste fară gluten și sos alb delicios

ByDana Ciurariu
on January 30, 2018January 29, 2018
349
0

Această rețetă de paste fără gluten cu sos alb, are câteva avantaje atunci când vine vorba de gătit. În primul rând timpul de preparare, se prepară în mai puțin de 20 de minute. În al doilea rând este o rețetă fără carne și fără gluten, pentru cei pasionați. Costul acestei rețete este de maxim 30 de lei, asta în condițiile în care parmesanul este ingredientul cel mai scump din rețetă. Și nu în ultimul rând, acest sos alb este excelent pentru paste.

Pentru această rețetă, de două porții, eu am folosit 150 de grame de smântână prospătă, pene fără gluten, 3-4 căței de usturoi, busuioc proaspăt,parmesan ras, ulei de măsline, sare și piper proaspăt.

Cum am făcut sosul?

Nimic complicat, din contra, acest sos se face foarte ușor. Este foarte delicios pentru că usturoiul și busuiocul se potrivesc perfect, atunci când vine vorba de acest sos. Dar să nu o mai lungesc mult.

  • am pus într-o tigaie smântână
  • peste am adăugat sare, piper proaspăt măcinat, usturoiul tăiat felii și busuioc proaspăt
  • l-am lăsat puțin la fiert și asta a fost tot

Pastele

Aveam în casă o porție de paste fără gluten (pene), pe care le-am fiert așa cum este indicat pe ambalaj, chiar un minut mai puțin. Le-am scurs de apă și le-am pus în tigaie, unde le-am lăsat fix două minute, să fiarbă în sosul alb. Am adăugat și parmesan ras peste paste la final, parmesanul fiind brânză care merge cel mai bine pentru paste.

Cum spuneam o rețetă usoară, trebuie să o încercați pentru că este plină de arome și extrem de delicioasă.

.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: busuioc, fara carne, paste, paste fara gluten, sos alb, usturoi
Preview Post

Risotto cu mini creveti

Next Post

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

You may also like

post-image
Fara Carne

Ricotta cu trufe pe pâine – rețeta gătită în 5 minute

ByDana Ciurariu
on March 7, 2018March 4, 2018
401
0
post-image
Fara Carne

Mămăligă cu brânză

ByDana Ciurariu
on January 11, 2018April 20, 2020
326
0
post-image
Fara Carne

Supă Miso cu tofu și alge

ByDana Ciurariu
on September 16, 2018September 28, 2018
359
0
post-image
Fara Carne

Risotto in culcus de ciuperci champignion

ByDana Ciurariu
on November 6, 2017December 30, 2017
311
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme