E sâmbătă dimineața, se apropie ora prânzului și te gândești ce să mănânci? Nu prea ai nici timp și nici prea mult chef, să îți petreci sâmbăta în bucătărie, totuși nu îți vine nici să ieși. Cam acesta este sentimentul care pe mine mă încearcă astăzi.
Așa că după ce mi-am savurat cafeaua în pat, mi-a venit idea să fac din nou un risotto, de această dată cu creveți. Luasem din Obor ieri o porție de mini creveți, sau “baby” creveți și chiar mă gândeam cum să îi fac. Iar risotto mi se părut alegerea perfectă. Atât pentru gustul lui dar și pentru faptul că mă duce cu gândul în Italia, a cărei bucătărie o ador.
Cum să faci un risotto perfect
Mai am o rețetă cel puțin pe blog de risotto, dar am să o descriu și aici. Se face atât de simplu și rapid.
- Într-o tigaie pui ulei la încins și adaugi unt
- După ce untul s-a topit, adaugă o ceapă medie tăiată mărunt.
- Peste câteva minute adaugă orezul. Eu folosesc un orez special de risotto, pe care îl cumpăr de la MegaImage, dar se găsește în orice supermarket.
- După ce orezul se amestecă se călește puțin, sting totul cu vin alb
- Adaug supă de pui
- Pun creveții după ce în prealabil i-am curățat și las totul la fiert sub un capac
- Cu 5 minute înainte de a termina, adaugă parmesan ras
- Chiar înainte de a lua de pe foc tigaia, adaug și pătrunjelul verde
Combinația de risotto cu acești creveți mi se pare minunată. Îmi place aromă patrunjelului, gustul de parmesan, totul în combinația cu un risotto fiert al dente. Să aveți un weekend fain!
P.s era să uit să scriu de ingrediente, le găsesti mai jos.
Ingrediente:
- 150 de grame de risotto
- o ceapa medie
- 30 gr de unt
- 100 ml de vin alb sau rose
- Supa de pui 450 ml
- 250 gr de “baby” creveti
- 100 grame de parmesan ras
- Patrunjel verde