DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Risotto cu mini creveti

ByDana Ciurariu
on January 27, 2018January 26, 2018
405
0

E sâmbătă dimineața, se apropie ora prânzului și te gândești ce să mănânci? Nu prea ai nici timp și nici prea mult chef, să îți petreci sâmbăta în bucătărie, totuși nu îți vine nici să ieși. Cam acesta este sentimentul care pe mine mă încearcă astăzi.

Așa că după ce mi-am savurat cafeaua în pat, mi-a venit idea să fac din nou un risotto, de această dată cu creveți. Luasem din Obor ieri o porție de mini creveți, sau “baby” creveți și chiar mă gândeam cum să îi fac. Iar risotto mi se părut alegerea perfectă. Atât pentru gustul lui dar și pentru faptul că mă duce cu gândul în Italia, a cărei bucătărie o ador.

Cum să faci un risotto perfect

Mai am o rețetă cel puțin pe blog de risotto, dar am să o descriu și aici. Se face atât de simplu și rapid.

  1. Într-o tigaie pui ulei la încins și adaugi unt
  2. După ce untul s-a topit, adaugă o ceapă medie tăiată mărunt.
  3. Peste câteva minute adaugă orezul. Eu folosesc un orez special de risotto, pe care îl cumpăr de la MegaImage, dar se găsește în orice supermarket.
  4. După ce orezul se amestecă se călește puțin, sting totul cu vin alb
  5. Adaug supă de pui
  6. Pun creveții după ce în prealabil i-am curățat și las totul la fiert sub un capac
  7. Cu 5 minute înainte de a termina, adaugă parmesan ras
  8. Chiar înainte de a lua de pe foc tigaia, adaug și pătrunjelul verde

Combinația de risotto cu acești creveți mi se pare minunată. Îmi place aromă patrunjelului, gustul de parmesan, totul în combinația cu un risotto fiert al dente. Să aveți un weekend fain!

P.s era să uit să scriu de ingrediente, le găsesti mai jos.

Ingrediente:

  • 150 de grame de risotto
  • o ceapa medie
  • 30 gr de unt
  • 100 ml de vin alb sau rose
  • Supa de pui 450 ml
  • 250 gr de “baby” creveti
  • 100 grame de parmesan ras
  • Patrunjel verde

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: baby shrimps, creveti, cum sa faci un risotto, pranz, reteta risotto, retete, risotto
Preview Post

Sandwich cu steak de vita

Next Post

Paste fară gluten și sos alb delicios

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Ton tartar cu avocado

ByDana Ciurariu
on March 17, 2018March 16, 2018
410
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Rață cu portocale gătită lent

ByDana Ciurariu
on February 10, 2018April 20, 2020
710
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Ceafa marinata servita cu asparagus invelit in bacon

ByDana Ciurariu
on November 2, 2017
415
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Spaghete cu legume și creveți

ByDana Ciurariu
on March 3, 2018March 3, 2018
401
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme