DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Lasagna cu spanac si ricotta

ByDana Ciurariu
on January 22, 2018January 20, 2018
610
0

Lasagna cu spanac și ricotta este o rețetă din bucătăria italiană, în care cele două ingrediente,  îți oferă un răsfăț culinar. Lasagna poate fi rețeta perfectă prin care să îți convingi copilul să mănânce spanac, dar poate fi și opțiune excelență pentru cei care nu mănâncă carne.

Rețeta durează aproximativ 45-50 de minute și are un grad de dificultate minim.

Eu am folosit la această rețetă: foi de lasagna din comerț, 450 de grame de spanac congelat (nu am găsit proaspăt în această seară), 50 de grame de unt, 4 căței de usturoi, 400 de grame de brânză ricotta, 200 ml de sos de roșii, 300 ml de sos Bechamel, o lingură de sos pesto verde, sare și piper după gust.

Pentru preparare (poți vedea și rețeta video pas cu pas), am călit puțin usturoiul în untul topit. Apoi am adăugat spanacul congelat, am pus sarea și l-am lăsat la fiert sub capac pentru aproximativ 5 minute. După cele 5 minute am adăugat sosul pesto și piperul, și l-am mai lasat pe foc 5 minute.

Intr-un vas am pus spanacul preparat, pe care l-am amestecat cu 400 de grame de brânză ricotta și uite așa am obținut umplutură pentru lasagna. Într-o tavă pentru cuptor, am așezat prima foaie de lasagna (trebuie să învăț să fac aceste foi de lasagna pentru că cele din comerț de fiecare dată fie nu sunt potrivite cu lungimea tăvii, fie se rup sau faramiteaza, dar asta este o altă poveste). Oricum, peste prima foaie de lasagna am adăugat un strat de amestec de spanac cu ricotta. Apoi încă o foaie de lasagna și încă un strat de amestec.

Poți pune câte straturi dorești în lasagna. După ce am pus ultima foaie de lasagna, am turnat sosul de roșii și sosul Bechamel. Foile de lasagna vor fierbe astfel în acest amestec de sosuri oferindu-i o aromă minunată.

Am pus totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.  Cu 10 minute înainte de scoate lasagna, am adăugat și cașcaval ras. Acesta se va topi și va face din lasagna voastră o mâncare gustoasă pe care prietenii sau familia ta o vor aprecia.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: food, lasagna, lasagna cu spanac si ricotta, retete, ricotta, vegetarian
Preview Post

Coaste de porc la cuptor care se topesc in gura

Next Post

Pere în pijamale (fără zahăr)

You may also like

post-image
Fara Carne

Dovlecei rulați, umpluți cu cremă de brânză

ByDana Ciurariu
on June 24, 2018
295
0
post-image
Fara Carne

Frittata cu dovlecel

ByDana Ciurariu
on February 4, 2018February 4, 2018
326
0
post-image
Fara Carne

Supa Udon cu legume

ByDana Ciurariu
on November 19, 2017December 30, 2017
490
0
post-image
Fara Carne

Supa crema de rosii

ByDana Ciurariu
on August 18, 2017December 30, 2017
391
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme