Lasagna cu spanac și ricotta este o rețetă din bucătăria italiană, în care cele două ingrediente, îți oferă un răsfăț culinar. Lasagna poate fi rețeta perfectă prin care să îți convingi copilul să mănânce spanac, dar poate fi și opțiune excelență pentru cei care nu mănâncă carne.
Rețeta durează aproximativ 45-50 de minute și are un grad de dificultate minim.
Eu am folosit la această rețetă: foi de lasagna din comerț, 450 de grame de spanac congelat (nu am găsit proaspăt în această seară), 50 de grame de unt, 4 căței de usturoi, 400 de grame de brânză ricotta, 200 ml de sos de roșii, 300 ml de sos Bechamel, o lingură de sos pesto verde, sare și piper după gust.
Pentru preparare (poți vedea și rețeta video pas cu pas), am călit puțin usturoiul în untul topit. Apoi am adăugat spanacul congelat, am pus sarea și l-am lăsat la fiert sub capac pentru aproximativ 5 minute. După cele 5 minute am adăugat sosul pesto și piperul, și l-am mai lasat pe foc 5 minute.
Intr-un vas am pus spanacul preparat, pe care l-am amestecat cu 400 de grame de brânză ricotta și uite așa am obținut umplutură pentru lasagna. Într-o tavă pentru cuptor, am așezat prima foaie de lasagna (trebuie să învăț să fac aceste foi de lasagna pentru că cele din comerț de fiecare dată fie nu sunt potrivite cu lungimea tăvii, fie se rup sau faramiteaza, dar asta este o altă poveste). Oricum, peste prima foaie de lasagna am adăugat un strat de amestec de spanac cu ricotta. Apoi încă o foaie de lasagna și încă un strat de amestec.
Poți pune câte straturi dorești în lasagna. După ce am pus ultima foaie de lasagna, am turnat sosul de roșii și sosul Bechamel. Foile de lasagna vor fierbe astfel în acest amestec de sosuri oferindu-i o aromă minunată.
Am pus totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute. Cu 10 minute înainte de scoate lasagna, am adăugat și cașcaval ras. Acesta se va topi și va face din lasagna voastră o mâncare gustoasă pe care prietenii sau familia ta o vor aprecia.