Am mâncat în restaurante coaste de porc absolut demențiale dar și unele absolut dezastroase. De fapt, eu cred că este foarte ușor să strici niște coaste dar asta e o alta poveste. Coastele pot fi preparate în foarte multe feluri, dar cel mai important contează gustul și cât de fragede sunt.
Secretul unor coaste de porc, gătite la cuptor și care să-ți se topească în gură, constă în gătirea lor lentă și marinarea lor înainte. Astfel, vei obține niște coaste de porc fragede, rumene și lipicioase, așa cum le stă bine unor coaste. Eu asta am ales azi să gătesc niște coaste de porc cu condimente și pastă de roșii.
Pentru a îți găti propriile tale coaste, ai nevoie doar de timp si ingrediente, pentru că modul de preparare este unul extrem de ușor. Pentru această rețeta ai nevoie de:
- 400 grame de coaste de porc
- 3 linguri de pastă de roșii
- Un amestec de condimente, în care am pus câte o lingură de: ierburi, rozmarin proaspăt, 1 lingură de paprika dulce, 1 lingură de amestec de condimente pentru grătar, o lingură de sare și una de piper.
- 3 linguri de pastă de roșii
Instrucțiuni de preparare:
Coastele au ieșit excelente, fragede, lipicioase și în același timp rumene. Eu le-am servit la cină, împreună cu un sos de iaurt alb și verdețuri, cartofi prăjiți în untură, conopidă murată și bineînțeles un pahar de bere rece. Un adevărat ospăț culinar.
Dacă vrei să vezi și rețeta video, o găsești pe canalul de Youtube