DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Dorada la cuptor

ByDana Ciurariu
on January 18, 2018January 14, 2018
579
0

În fiecare săptămână încerc ca cel puțin o masă pe care o gătesc să conțină pește. Dorada este un pește pe care dacă îl gătești cum trebuie, obții un fel de mâncare delicios, suculent cu o aromă minunată. Dorada poate fi gătit în mai multe feluri, dar mie cel mai mult îmi place la cuptor. De fapt eu cred că dorada este peștele ideal să fie gătit în cuptor, pentru că ceea ce obții este extrem de gustos și suculent.

Nu am să stau mult să povestesc despre pește ci am să trec direct la rețetă. Aceasta este din nou foarte simplă și se face în maxim 30 de minute. Pentru început dacă peștele nu este deja eviscerat va trebui să o faci tu. Este o operațiune care mie nu prea îmi place atât de mult, de aceea când am ocazia să cumpăr peștele din piață, îi rog pe vânzători să facă ei acest lucru. Dacă nu, mă apuc de treaba cu ajutorul unui cuțit lung și subțire.

O dată curățat peștele, în interiorul lui am pus o combinație de busuioc proaspăt, rozmarin și o felie de lămâie. Îmi place să am în bucătărie ghivece de ierburi proaspete, aroma lor le oferă preparatelor un gust minunat. Pe fiecare parte a peștelui am taiat înotatoarele și cu ajutorul unui cuțit am crestat puțin pielea astfel încât să se gătească mai ușor.

Pe deasupra am pus două linguri de ulei de măsline și sucul de lămâie stors dintr-o jumătate de lămâie. Pentru că nu mă grăbeam,  am lăsat peștele peste noapte în frigider la macerat împreună cu ierburile și lămâia. Astfel a două zi când l-am gătit, aromele de busuioc proaspăt și rozmarin au pastruns în pește și i-au dat acestuia o aromă deosebită. Totuși peștele se poate găti și în aceeași zi, cum spuneam rețeta se poate face în 30 de minute.

A două zi l-am scos din frigider, l-am lăsat 10 minute la temperatura camerei, timp în care am încălzit cuptorul la 210 grade. Am introdus peștele în cuptor și l-am lăsat pentru aproximativ 20 de minute. Carnea a ieșit moale și savuroasă, exact cum mie îmi place și ar trebui să fie. Poftă mare!

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: dorada, dorada la cuptor, dorada regala, peste, peste la cuptor, reteta dorada, reteta peste
Preview Post

Chifle făcute în casă cu lapte și unt

Next Post

Coaste de porc la cuptor care se topesc in gura

You may also like

Ce imi place sa gatesc

Tocăniță cu pui, ciuperci și găluște

ByDana Ciurariu
on February 11, 2018April 20, 2020
321
0
Nu prepar des tocăniță, deși când eram mică era una din rețetele pe care mama o făcea destul de des. Nu cred că trecea...
Read more
post-image
Ce imi place sa gatesc

Caracatiță fragedă

ByDana Ciurariu
on February 18, 2018April 20, 2020
477
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Somon umplut… cu ceva bun

ByDana Ciurariu
on December 4, 2017December 4, 2017
345
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Cum am gătit foarte rapid o dorada?

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017November 26, 2017
630
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme