DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Paine

Baghetă cu bere blondă

ByDana Ciurariu
on January 13, 2018January 12, 2018
359
0

Baghetă cu bere blondă, aceasta este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place pâinea. Pâinea este unul dintre alimentele mele preferate și îmi place să o consum goală, cu unt, cu vinete, cu zacuscă, cu untură, atâta timp cât este gustoasă și proaspătă. În ultima perioadă, am cumpărat tot mai puțină pâine din comerț și am făcut tot mai mult în casă. Fetița mea îmi cere tot mai des să fac pâine, fiind îndrăgostită de pâinea caldă.

După ce zilele trecute am făcut o pâine dintr-o bere neagră, acum a venit timpul să fac o franzelă, de această dată folosind bere blondă.

Ingredientele folosite:

  • 500 gr de făină
  • 300 ml de bere
  • 50 ml de lapte condensat
  • 1/2 cubuleț de drojdie proaspătă sau 1/2 pliculeț de drojdie uscată
  • 1 linguriță și 1/2 sare
  • 1/2 lingurițe de zahăr

Modul de prepare:

Înainte de a începe pregătirea aluatului, am pus dizolvat in apa drojdia împreună cu zahărul.

Pentru prepararea aluatului, am pus în vasul robotului KitchenAid făină și am început să o amestec. Treptat, am pus drojdia, laptele condensat, sarea și berea. Am lăsat aluatul să se amestece până când întreagă făină este încorporată. Când este gata, se pune aluatul într-un vas acoperit cu folie alimentară și se lasă în frigider pentru 24 de ore.

A două zi, se scoate din frigider aluatul și se taie în două părți egale. Se cerne puțină făină pe blatul de lucru și pe rând, fiecare franzelă se întinde cu mâna și se rulează în formă de baghetă. Înainte de a le introduce în cuptor, le-am mai lăsat încă 20-30 de minute, pe masa de lucru pentru a lua temperatura camerei și pentru a crește lent.

Se pun în cuptor la 220 grade, cu o tavă plină cu apă așeazată sub ele (se pune tavă cu apă pentru că aluatul să crească pufos și moale). Le-am lăsat la 220 de grade pentru 30 de minute. După acest timp, am scos tava de apă și le-am lăsat pentru încă 30 de minute, la o temperatură de 200 de grade.

Cu 10 minute înainte de a le scoate din cuptor, cu ajutorul unei pensule, le-am uns cu lapte pentru a-i oferi baghetei o crusta crocantă.

Bagheta a ieșit foarte gustoasă, iar fiica-mea a mâncat jumătate din prima bucată goală, un răsfăț pentru ea.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: bagheta, bagheta cu bere, paine, paine cu bere
Preview Post

Mămăligă cu brânză

Next Post

Midii, placerea mea nevinovată

You may also like

post-image
Paine

Niste pită grecească

ByDana Ciurariu
on December 7, 2017December 30, 2017
397
0
post-image
Paine

Pâine cu bere neagră și susan, tot negru

ByDana Ciurariu
on January 10, 2018April 20, 2020
365
0
post-image
Paine

Chifle proaspete facute in casa

ByDana Ciurariu
on October 10, 2017December 30, 2017
483
0
post-image
Paine

Prima mea focaccia

ByDana Ciurariu
on February 14, 2018February 12, 2018
367
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme