De Crăciun, pentru că nu am ajuns acasă la părinți pentru aprovizionarea de sărbători, am comandat de la Origini pachetul lor de sărbători. În el se afla ca întotdeauna și niște brânză de burduf, pe care o tot văd când deschid frigiderul de câteva zile.
Astă seară i-am pus un gând rău și m-am pus, să fac rapid o mămăligă cu brânză.
Se face rapid în maxim 30 de minute și pentru rețetă ai nevoie de făină de mălai, eu am folosit șuncă dar merge și cu cârnați sau slănină, brânză de burduf, merge însă și telemea, unt și smântână proaspătă.
Se pune apa la foc, cu sare să fiarbă. Apoi se pune făină de mălai și se amestecă bine, se lasă să fiarbă bine.
Într-un alt vas de ceramică, se așează untul și apoi se toarnă un strat de mămăligă. Pune un strat de brânză, urmat de încă unul de mămăligă, un strat de șuncă și apoi încă unul de mămăligă. Poți face câte straturi dorești.
Vasul de ceramică l-am pus în cuptor, la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute. Se servește cu smântână proaspătă, asta dacă îți place așa, mie una îmi place combinația pe care o oferă smântână rece și mămăligă caldă.
P.s dacă adaugi un ou deasupra s-ar putea să îți placă și mai mult. Poftă mare!