DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Paine

Pâine cu bere neagră și susan, tot negru

ByDana Ciurariu
on January 10, 2018April 20, 2020
299
0

A face pâine în casă este un hobby pentru mine, îmi place aroma de pâine caldă în bucătărie. Și după mai multe feluri de pâine albă, a venit timpul să încerc și rețeta de pâine neagră cu bere neagră.

O rețetă pentru care ai nevoie de: 500 grame de făină neagră, 300 ml bere neagră, 1/2 cub drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr , 1/2 linguriță de sare, 50 grame de susan negru. Puteți adăuga semințe, usturoi, mărar, brânză cheddar sau feta, sau alte varietăți de gusturi după bunul plac.

Pregătirea este rapidă, pentru a face aluatul ai nevoie de aproximativ 15 minute.

Cum se prepară?

Drojdia, amestecată cu o linguriță de zahăr și cele 50 grame de apă călduță, se lasă pentru 5-10 minute la dospit. Într-un bol se cerne făina și în ea, se adaugă amestecul de drojdie.

Pe rând se adaugă berea, sarea și apoi susanul și se amestecă până obții un aluat omogen. Aluatul obținut se lasă la dospit pentru 1,5- 2 ore.

După ce a dospit, se așează aluatul în formă dorită. Eu am ales să fac această pâine sub formă de franzelă și am crestat-o înainte să o pun în cuptor. Se lasă 20 de minute, la 200 de grade cu o tavă cu apă dedesubt, pentru ca pâinea să fie moale și pufoasă. Apoi încă 40-50 minute la 170 grade. Când pâinea este coaptă , ea se scoate din cuptor si se lasă pentru 15-20 de minute, învelită într-un prospop.

Deși nu sunt o mare admiratoare a berii,  berea îi oferă un gust care mie îmi place tare mult. Noi am mâncat-o caldă cu unt, un răsfăț pentru seară noastră.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: paine, paine cu bere, paine cu susan, paine in casa, paine neagra
Preview Post

Sărățele cu brânză, brânză pecorino

Next Post

Mămăligă cu brânză

You may also like

Paine

Paine neframantata

ByDana Ciurariu
on August 14, 2017December 30, 2017
558
0
Painea calda este unul dintre lucrurile pe care fiica mea  adora sa le manance. Asa ca, in fiecare saptamana, fac cel putin o paine...
Read more
post-image
Paine

Chifle făcute în casă cu lapte și unt

ByDana Ciurariu
on January 17, 2018January 14, 2018
869
0
post-image
Paine

Să facem o pâine

ByDana Ciurariu
on March 4, 2018March 4, 2018
301
0
post-image
Paine

Niste pită grecească

ByDana Ciurariu
on December 7, 2017December 30, 2017
331
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1419

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1349

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1236

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1093

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
935
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme