DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Fara Carne

Sărățele cu brânză, brânză pecorino

ByDana Ciurariu
on January 4, 2018February 27, 2018
473
0

Când eram mică îmi aduc aminte că, pe lângă sarmale, cozonac sau răcituri, mama gătea de fiecare dată și rețeta bunicii de sărățele. O rețetă tradițională cu untură și chimen pe care am pregătit-o și eu pentru noaptea de Revelion.

Totuși, deși rețeta originală este cu telemea de obicei, eu am ales să îmi pun amprenta  aceastei rețete și am ales în locul brânzei de vacă, pecorino, o brânză specifică Italiei meridionale și centrale. Se obține din lapte de oaie (pecora!) nedegresat și poate fi fresco, semi-stagionato sau stagionato.

IMG_9541

Pentru această retetă eu am folosit: 500 grame de făină, 300 grame de pecorino dar merge și telemea veche (cât mai uscată), 200 grame de unt, 200 grame de brânză dulce de vaci, două ouă, 200 grame de untură proaspătă de porc, 200 grame de smântână grasă și o linguriță de sare.

Gășiți pe canalul de youtube rețeta video, pas cu pas, dar am descris-o pe scurt și aici.

Am cernut făină și am adăugat-o în bol. Peste ea am adăugat untul și untura și am început să amestec compoziția.  După câteva minute am adăugat ouăle și sarea. După alte câteva minute am adăugat brânză dulce și apoi am pus pecorino. Am amestecat din nou. Am adăugat și smântâna și am amestecat aluatul până când acesta s-a omogenizat.

Când aluatul a fost gata, l-am pus pe masa de lucru, l-am frământat până când a devinit lipicios și apoi l-am învelit într-o folie alimentară. L-am pus la frigider pentru minim două ore ( eu pentru ca am avut suficient timp l-am lăsat de pe o zi pe alta in frigider).

A doua zi l-am scos din frigider, am întins aluatul după care l-am împăturat pentru a se crea foietajul. Repetă această procedură de 3-4 ori, depinde de câtă răbdare ai.

Am întins aluatul astfel încât să fie cam 1,5 cm grosime și l-am tăiat. Prima dată l-am tăiat in două jumătăți și apoi l-am tăiat în bucăți mai mici, în funcție de mărimea dorită.

IMG_9491

La final pe unele am adăugat chimen, pe altele mac iar unele le-am lăsat goale, în funcție de preferințe. Înainte de a le pune la cuptor, le-am uns cu o compoziție formată din ou bătut și lapte pentru luciu. Le-am pus la cuptor la 220 de grade aproximativ 15-20 minute și asta a fost totul.

Aroma de pecorino se simte atât de grozav în gustul lor și sunt bune atât calde dar mai ales reci, pentru că aluatul lor rămâne fraged pentru câteva zile.

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: branza, pecorino, reteta saratele, saratele
Preview Post

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

Next Post

Pâine cu bere neagră și susan, tot negru

You may also like

post-image
Fara Carne

Paste fară gluten și sos alb delicios

ByDana Ciurariu
on January 30, 2018January 29, 2018
349
0
post-image
Fara Carne

Musaca cretana cu dovlecel

ByDana Ciurariu
on September 5, 2017December 30, 2017
353
0
post-image
Fara Carne

Supă Miso cu tofu și alge

ByDana Ciurariu
on September 16, 2018September 28, 2018
359
0
post-image
Fara Carne

La plăcinte înainte

ByDana Ciurariu
on February 23, 2018February 27, 2018
319
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme