DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
411
0

racituri, tremurici, piftie sau cum vreti voi

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Pe locul doi, după cozonac, pentru mine sărbătorile de iarnă vin cu un gust de răcituri. Așteptam întotdeauna cu nerăbdare venirea sărbătorilor, ca să pot gusta din nou acest fel de mâncare.

Pentru 10 porții de 500 de grame fiecare, eu am folosit două gâturi de curcan, trei unghii de porc, două urechi și un ciolan afumat, de aproximativ un kilogram.

Prepararea nu este dificilă dar ai nevoie de răbdare. Pentru început spală toată carnea și curaț-o frumos. Apoi în oala în care urmează să le fierbi, adaugă apă rece peste carne și las-o pentru 30 de minute.

După 30 de minute aruncă apa folosită  și pune apă nouă peste carne. Adaugă după gust: două linguri de boabe întregi de piper, două linguri de foi de dafin, două linguri de sare. Pune oala cu capac la fiert, la foc mic spre mediu.

Am lăsat totul la fiert pentru aproximativ 4-5 ore, până când carnea se dezlipește extrem de ușor de os. Ca probă, poți lua un polonic de lichid, îl pui într-un bol și îl lași la rece pentru 10-15 minute. Dacă lichidul se coagulează, înseamnă că eșți aproape de final. În acel moment curață o căpățână de usturoi,  zdrobește-l și adaugă-l la fiert. Mai lasă încă 10 minute pe foc.

După 10 minute oprește focul. Scoate carnea într-un bol separat iar lichidul lasă-l la limpezit. Eu l-am lăsat cam 15-20 de minute.

Între timp, am curățat carnea de oase, șorici, grăsime, și am ales doar carnea pe care am dorit să o pun în caserole. Carnea am tăiat-o bucățele mărunte și le-am asezat combinat și în porții egale, în caserolele în care am coagulat preparatul final.

Dacă pelicula de grăsime ți se pare foarte groasă, o poti lua cu ajutorul unei linguri. După ce au trecut 15-20 de minute și lichidul s-a limpezit, cu ajutorul unui polonic, se toarnă printr-o sită, direct în caserole.

IMG_9520.JPG

Se lasă la coagulat câteva ore, și se servește cu boia, piper. Hmm de abia aștept să le gust.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: piftie. tremurici, racituri, retete de craciun, traditie
Preview Post

Papanași prăjiți, pentru iubitorii de desert

Next Post

Sărățele cu brânză, brânză pecorino

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Caracatiță fragedă

ByDana Ciurariu
on February 18, 2018April 20, 2020
477
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Peste la cuptor cu sos de capere

ByDana Ciurariu
on August 19, 2017
829
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Micul meu dejun, terci din fulgi de ovăz cu fructe

ByDana Ciurariu
on December 3, 2017
427
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

ByDana Ciurariu
on February 3, 2018February 3, 2018
1530
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme