Eu am folosit la această rețetă: un kg de cotlet de porc , 150 grame de muguri de pin, 100 de grame sos de pesto roșu (pesto cu roșii) și după gust, sare și piper.
Carnea am așezat-o pe un blat și am uns-o uniform, cu sos pesto roșu. M-am folosit de o spatulă, pentru a întinde sosul peste toată carnea uniform. Mugurii de pin i-am măcinat cu ajutorul unui blender.Am așezat mugurii de pin măcinați, sare și piper pe blatul de lucru și am tăvălit cotletul de porc, uns cu sos, astfel încât bucata de carne să fie acoperită de mugurii de pin.
Am învelit apoi cotletul în folie și l-am lăsat la marinat, în frigider, pentru 24 de ore.
A doua zi, l-am scos din frigider și l-am introdus în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 120 de minute. În tavă am adăugat și o ceașcă de apă și deasupra am turnat și de ulei de măsline.
Cu 30 de minute înainte de finalizare, am tăiat patru căței de usturoi, pe care i-am zbrobit și i-am adăugat în tavă. Cu o lingură, am uns carnea de câteva ori cu sosul din tavă, pentru că aroma usturoiului să pătrundă în carne.
Noi l-am servit cu un piure de cartofi cu usturoi și murături asortate, o combinție delicioasă. Carnea a fost așa cum mi-am dorit-o, fragedă și foarte suculentă, lucru pe care îl ador la o friptură de porc.
Pofta mare!