DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Papanași prăjiți, pentru iubitorii de desert

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
449
0

Papanașii prăjiți sunt unul dintre deserturile preferate ale soțului meu, mai ales în sezonul rece. Nu prea am făcut de multe ori această rețetă, dar în aceste zile, profitând și de vacanța de iarnă, am zis că e un moment bun să îi pregătesc.

Rețeta se face foarte ușor și rapid și poate fi o soluție excelentă, pentru un desert, atunci când ai musafiri. Timpul efectiv de preparare este de 20 de minute.

Ingrediente:

Pentru o porție de 4 papanași, ai nevoie de 200 grame brânză dulce de vaci, un ou, două plicuri de zahăr vanilat, o coajă de la o portocală rasă, 5 grame praf de copt, 200 grame de făină și 50 grame de zahăr.

Preparare:

Într-un vas se bate oul împreună cu zahărul vanilat și cu cele 50 grame de zahăr. Se adaugă apoi brânza, praful de copt și se amestecă. După câteva minute se cerne făină peste compoziție și se amestecă până când se crează un aluat omogen.

O dată finalizat aluatul, acesta se împarte în 4 bucăți egale. Fiecare bucată se împarte la rândul ei, în alte două bucăți,astfel încât, să obții o biluță mare și una mică. În cea mare cu ajutorul degetelor faci ușor o gaură, până se formează o gogoașă cu gaură în mijloc.

IMG_9406.JPG

Într-o tigaie de teflon, se încinge uleiul iar când acesta este încins, se adaugă papanașii și se prăjesc la foc mediu, pentru a se face bine și în interior și exterior.

Se lasă apoi puțin la răcit și se servesc cu dulceață și smântână. Eu am ales o dulceață de afine, pentru că îmi place gustul puțin acrișor combinat cu smântână, dar poți alege orice alt tip de dulceață în funcție de gust. De asemenea, tot în funcție de gust, poți presara și zahăr pudră.

IMG_9414.JPG

Papanasii au ieșit crocanți pe dinafară și extrem de pufoși pe dinăuntru, un moment de răsfăț pentru familia mea.

IMG_9457.JPG

 

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: desert, desert romanesc, papanasi, papanasi prajiti
Preview Post

Porc fraged în pesto și muguri de pin

Next Post

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

You may also like

post-image
Desert

Dulceață de căpșuni, reteța Gerdei

ByDana Ciurariu
on June 4, 2018April 20, 2020
313
0
post-image
Desert

O tartă cu brânză dulce, mere, scorțișoară și …cam atât

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
264
0
post-image
Desert

Cozonacul de Crăciun cu lapte condensat

ByDana Ciurariu
on December 25, 2017February 27, 2018
480
0
post-image
Desert

Tort de mere și cremă de zahăr ars

ByDana Ciurariu
on May 20, 2018May 21, 2018
408
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1419

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1350

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1236

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1093

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
935
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme