DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Ruladă din făină de migdale cu mascarpone și cocos

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
499
0

În weekend am făcut o ruladă, bio cum spun prietenii că e la modă:), cu făină de migdale, mascarpone și cocos, care a avut o un feedback foarte bun, de la prietenii noștri.

Ce ai nevoie pentru blat

  • 150 de grame de unt
  • 100 ml de sirop de agave
  • 50 de grame de unt de cocos bio
  • 5 ouă
  • 200 de grame de făină de grâu
  • 50 de grame de făină de migdale
  • 1/2 plic praf de de copt
  • 1 esență de vanilie
  • suc de lămâie obținut 1/2 de lămaie

Ce ai nevoie pentru cremă:

  • 200 ml de friscă
  • 500 gr de mascarpone
  • 100 grame de fulgi de cocos

Ce ai nevoie pentru ornat:

  • 50 grame de ciocolată albă
  • 50 ml de lapte pe foc
  • 50 grame de nucă de cocos

Am început să amestec cele 150 de grame de unt, cu 100 ml sirop de agave, cu ajutorul asistentului meu din bucătărie, robotul Kitchen Aid. După câteva minute, am adăugat și cele 50 de grame de unt de cocos bio.

Pe rând, am început să adaug câte un ou, urmat imediat de o lingură de făină albă și de o lingură de făină de migdale. După al treilea ou, am adăugat jumătate de plic de praf de copt, stins cu zeamă de lămâie și o esență de vanilie. Am continuat să adaug pe rând cele două ouă rămase și fâina.

Am așezat blatul într-o tavă și l-am pus în cuptorul încins la 200 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.

Între timp am pregătit crema. Am bătut 200 de ml de frișcă și pe rând am adăugat câte o lingură de mascarpone. În momentul în care frișca s-a bătut complet am adăugat și fulgii de cocos.

După ce blatul s-a copt, l-am lăsat la răcit. După ce s-a răcit, am întins crema cu ajutorul unei spatule și am rotit ruladă într-o hârtie de copt. Am lăsat-o la răcit timp de minim 4 ore în frigider.

După 4 ore, am scos rulada din frigider și m-am pregătit pentru etapă finală, ornatul. Am dizolvat 250 de grame de ciocolată albă, în 50 de ml de lapte și am făcut o cremă albă, pe care am turnat-o peste ruladă. La final, am presărat nuca de cocos pentru că răsfățul să fie complet.

IMG_8957

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: deliciousfood, deserts, deserturi, fructe, fruits, homemadederserts, pie, prajituri, sweets, tarta
Preview Post

Niste pită grecească

Next Post

O tartă cu brânză dulce, mere, scorțișoară și ...cam atât

You may also like

post-image
Desert

O tartă cu brânză dulce, mere, scorțișoară și …cam atât

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
330
0
post-image
Desert

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
422
0
post-image
Desert

Tartă de vanilie

ByDana Ciurariu
on March 20, 2018April 20, 2020
431
0
post-image
Desert

Tort cu gutui și mascarpone, momentul de răsfăț al toamnei

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
450
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1530

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1447

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1337

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1189

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1026
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme