În weekend am făcut o ruladă, bio cum spun prietenii că e la modă:), cu făină de migdale, mascarpone și cocos, care a avut o un feedback foarte bun, de la prietenii noștri.
Ce ai nevoie pentru blat
- 150 de grame de unt
- 100 ml de sirop de agave
- 50 de grame de unt de cocos bio
- 5 ouă
- 200 de grame de făină de grâu
- 50 de grame de făină de migdale
- 1/2 plic praf de de copt
- 1 esență de vanilie
- suc de lămâie obținut 1/2 de lămaie
Ce ai nevoie pentru cremă:
- 200 ml de friscă
- 500 gr de mascarpone
- 100 grame de fulgi de cocos
Ce ai nevoie pentru ornat:
- 50 grame de ciocolată albă
- 50 ml de lapte pe foc
- 50 grame de nucă de cocos
Am început să amestec cele 150 de grame de unt, cu 100 ml sirop de agave, cu ajutorul asistentului meu din bucătărie, robotul Kitchen Aid. După câteva minute, am adăugat și cele 50 de grame de unt de cocos bio.
Pe rând, am început să adaug câte un ou, urmat imediat de o lingură de făină albă și de o lingură de făină de migdale. După al treilea ou, am adăugat jumătate de plic de praf de copt, stins cu zeamă de lămâie și o esență de vanilie. Am continuat să adaug pe rând cele două ouă rămase și fâina.
Am așezat blatul într-o tavă și l-am pus în cuptorul încins la 200 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.
Între timp am pregătit crema. Am bătut 200 de ml de frișcă și pe rând am adăugat câte o lingură de mascarpone. În momentul în care frișca s-a bătut complet am adăugat și fulgii de cocos.
După ce blatul s-a copt, l-am lăsat la răcit. După ce s-a răcit, am întins crema cu ajutorul unei spatule și am rotit ruladă într-o hârtie de copt. Am lăsat-o la răcit timp de minim 4 ore în frigider.
După 4 ore, am scos rulada din frigider și m-am pregătit pentru etapă finală, ornatul. Am dizolvat 250 de grame de ciocolată albă, în 50 de ml de lapte și am făcut o cremă albă, pe care am turnat-o peste ruladă. La final, am presărat nuca de cocos pentru că răsfățul să fie complet.