DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

O tartă cu brânză dulce, mere, scorțișoară și …cam atât

ByDana Ciurariu
on December 9, 2017December 30, 2017
265
0

În fiecare an, în Decembrie de Sfântul Nicolae, la birou, avem o tradiție în care toată lumea din echipă gătește ceva acasă. Aducem cu toții la birou lucrurile gătite și ne bucurăm împreună de o zi specială. Anul acesta, nu a fost diferit, iar eu am ales să gătesc pentru colegii mei ,o tartă cu brânză dulce, mere și scorțișoară. Un desert ușor de făcut și foarte delicios.

Ce ai nevoie pentru aluat:

  • 250 grame de făină
  • 170 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 50 de grame de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură:

  • 350 grame de brânză dulce (de preferat ricotta)
  • 3 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • 2 mere
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 baton de scorțișoară

Am amestecat untul cu zahăr. Am adăugat oul, urmat de vârful de sare și praful de copt stins cu zeamă de lămâie și făină.Se crează un aluat, care se întinde în formă de tartă. Formă de tartă se unge în prealabil cu puțin unt.

Pentru umplutură, separăm gălbenușurile de albușuri. Albușurile le mixăm cu un vârf de cuțit de sare, până când nu mai cad de pe paletele mixerului.

Separat, mixăm gălbenușurile cu zahăr până când își dublează volumul. Peste ele adăugăm ricotta și mixăm bine de tot compoziția. Merele curățate se taie rondele și se opăresc în apă clocotită, pentru 5-7 minute (pentru opărire am folosit o ceașcă de apă cu două linguri de zahăr și un baton de scorțișoară). După cele 5-7 minute, merele se scurg și se răcesc.

Peste aluatul întins în formă, se pune umplutura de ricotta iar peste aceasta, am adăugat merele opărite și deasupra am presărat scorțișoară măcinată.

Compoziția finală, se bagă în cuptorul pre-încălzit la 200 de grade, cca 40-50 minute. Apoi se lasă la răcit și se poate pudra cu zahăr, deși eu o prefer fără zahărul pudrat.

Este o tartă care îți oferă un gust de sărbătoare, un aer festiv numai bun să te pregătești pentru un Crăciun minunat.

IMG_8969

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Tags: deserts, deserturi, homemadederserts, prajituri, sweets
Preview Post

Ruladă din făină de migdale cu mascarpone și cocos

Next Post

Cum faci o friptură de vită

You may also like

post-image
Desert

Tartă de vanilie

ByDana Ciurariu
on March 20, 2018April 20, 2020
366
0
Desert

Tarta de caise

ByDana Ciurariu
on August 15, 2017August 16, 2017
318
0
Sambata am cumparat de la Obor un kilogram de caise, care erau atat de coapte incat jumate din ele s-au facut piure pana acasa:)....
Read more
post-image
Desert

Un crumble cu mere..pentru o zi perfecta de vara

ByDana Ciurariu
on August 26, 2018April 20, 2020
211
0
post-image
Desert

Papanași prăjiți, pentru iubitorii de desert

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
449
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1419

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1350

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1236

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1093

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
935
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme