Încerc ca cel puțin o dată pe săptămâna, să gătesc la o masă pește, atât pentru că este sănătos dar mai ales pentru că nouă ne place foarte mult. De această dată, am gătit somon, pe care am ales să îl umplu cu ceva delicios.
Ingrediente:
- 800 grame de somon file
- Ciuperci shitake – 5 bucăți
- 3 buc de ardei mici multicolori
- Usturoi verde
Timp de preparare: 30 de minute
Pentru început, am împărțit somonul filetat în câteva bucăți, în funcție de mărimea lui, eu l-am împărțit în 4 bucăți. Cu ajutorul unui cuțit mic, am secționat somonul la mijloc creând un buzunar.
M-am ocupat apoi de umplutură. Am pus o tigaie cu ulei la încins. În ea, am adăugat ciupercile shitake, pe care le-am lăsat să se rumeneasca. Apoi am adăugat ardeiul și usturoiul verde. Le-am lăsat pe foc aproximativ 10 minute.
Apoi, în buzunarul creat în mijlocul somonului, am pus pe rând compoziția.
Cele patru bucăți umplute acum, le-am așezat într-un vas de ceramică. Peste, am turnat uleiul rămas în tigaie și apoi am sărat și piperat. Am pus totul la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, am pregătit și garnitură, de această dată am folosit două tipuri de garnitură. Pentru prima am folosit:
- morcovi multicolori
- 50 de grame de unt
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde
Am tăiat morcovii în bucăți mici rotunde pe care le-am așezat în tigaia în care am pus la topit untul. Le-am lăsat să se rumeasca în untul topit aproximativ 10 minute. Apoi am adăugat usturoiul și imediat pătrunjelul verde.
Pentru a două garnitură am ales ales să folosesc mazăre ming, pe care am fiert-o în apă și doar am sărat-o.