DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Ce imi place sa gatesc

Somon umplut… cu ceva bun

ByDana Ciurariu
on December 4, 2017December 4, 2017
344
0

Încerc ca cel puțin o dată pe săptămâna, să gătesc la o masă pește, atât pentru că este sănătos dar mai ales pentru că nouă ne place foarte mult. De această dată, am gătit somon, pe care am ales să îl umplu cu ceva delicios.

Ingrediente:

  • 800 grame de somon file
  • Ciuperci shitake – 5 bucăți
  • 3 buc de ardei mici multicolori
  • Usturoi verde

Timp de preparare: 30 de minute

Pentru început,  am împărțit somonul filetat în câteva bucăți, în funcție de mărimea lui, eu l-am împărțit în 4 bucăți. Cu ajutorul unui cuțit mic, am secționat somonul la mijloc creând un buzunar.

IMG_8875

 

M-am ocupat apoi de umplutură. Am pus o tigaie cu ulei la încins. În ea, am adăugat ciupercile shitake, pe care le-am lăsat să se rumeneasca. Apoi am adăugat ardeiul și usturoiul verde. Le-am lăsat pe foc aproximativ 10 minute.

IMG_8873.JPG

Apoi, în buzunarul creat în mijlocul somonului, am pus pe rând compoziția.

IMG_8880

Cele patru bucăți umplute acum, le-am așezat într-un vas de ceramică. Peste, am turnat uleiul rămas în tigaie și apoi am sărat și piperat. Am pus totul la cuptor pentru 15 minute.

IMG_8881

Intre timp, am pregătit și garnitură, de această dată am folosit două tipuri de garnitură. Pentru prima am folosit:

  • morcovi multicolori
  • 50 de grame de unt
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde

Am tăiat morcovii în bucăți mici rotunde pe care le-am așezat în tigaia în care am pus la topit untul. Le-am lăsat să se rumeasca în untul topit aproximativ 10 minute. Apoi am adăugat usturoiul și imediat pătrunjelul verde.

IMG_8901

Pentru a două garnitură am ales ales să folosesc mazăre ming, pe care am fiert-o în apă și doar am sărat-o.

IMG_8908

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Micul meu dejun, terci din fulgi de ovăz cu fructe

Next Post

Vinete umplute cu branză

You may also like

post-image
Ce imi place sa gatesc

Răcituri, tremurici, piftie sau cum vreți voi

ByDana Ciurariu
on December 30, 2017February 27, 2018
409
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Chiftele cu susan negru si sos asiatic

ByDana Ciurariu
on September 9, 2017September 9, 2017
415
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Creveți cu orez negru

ByDana Ciurariu
on February 5, 2018
782
0
post-image
Ce imi place sa gatesc

Micul meu dejun, terci din fulgi de ovăz cu fructe

ByDana Ciurariu
on December 3, 2017
426
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1528

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1445

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1335

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1188

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
1025
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2022 Goody Theme