O rețeta ușoară de dorada, care la final vă oferă un pește foarte suculent și aromat.
Pentru ingrediente, chiar nu ai nevoie de multe lucruri:
- 2 buc pește dorada, sau cât de multe porții vrei să gatesti
- busuioc proaspăt
- rozmarin proaspăt
- cimbru proaspăt
- sare și piper
- lămâie
- 2 caței de usturoi
Timp de prepare: 30 de minute
Dacă folosiți pește proaspăt, eviscerați-l, îndepărtați-i puținii solzi pe care-i posedă, spălați-l bine și apoi lăsați-l la scurs. În caz că dorada este deja congelată, lăsați-o să se dezghețe lent, în frigider, câteva ceasuri bune (peste noapte este cel mai bine). O spălați și o scurgeți.
Am luat apoi busuiocul, rozmarinul și cimbrul proaspăt și le-am asezonat în interiorul peștelui. Apoi am stors două felii de lămâie în fiecare pește și am lăsat feliile în interiorul lui.
Am crestat cu un cuțit peștele și usturoiul tocat mărunt, l-am așezat în tăieturile făcute. Pentru a obține un gust și mai bun al peștelui am adăugat 50 de grame de unt tăiat felii și l-am așezat de asemenea peste dorada.
De aici a mai fost un singur pas, să pun totul la cuptor pentru 20 de minute la 240 de grade.
Și cu ce îl combinam?
Dorada poate fi consumată cu mai multe tipuri de garnitură, eu am ales să fac o garnitură de varză de bruxelles, una dintre cele mai bune atunci când vine vorba de cele surse de fibre, vitamine și minerale.
Și această garnitură am făcut-o foarte rapid. Am topit unt în tigaie și apoi am adăugat varză. După 3-5 minute am pus un capac peste tigaie pentru a ajută varză să se înmoaie. Am adăugat niște lămâie și roșii în suc proaspăt. Am mai lăsat totul la foc încă 10 minute și am asezonat cu sare și piper.
Gata, asta a fost tot pentru o mâncare sănătoasă și foarte ușor de făcut (gasiti pe canalul de youtube si reteta video)