Dacă îți place mâncarea asiatică sau te gândești la ce fel de supă să mai gătești în weekend, supă Udon cu legume poate fi o alegere perfectă. Combinația de arome din ea, tăiețeii japonezi și gustul ciupercilor întodeauna mă fac să visez cu ochii deschiși la Asia.
Timp de prepare: 40 minute
Ingrediente pentru 8 porții:
- 4 cuburi de legume si vita Knorr
- 50 ml de sos de stridii
- 60 gr de ciuperci uscate chinezesti
- 150 gr de ciuperci Shimeji
- 2 morcovi
- 200 grame de taieței japonezi
- Ceapa verde
Într-o oală de supă am pus sosul de stridii și morcovi la călit pentru 5 minute, până când cele două arome se pătrund. Apoi, am adăugat apă și cele 4 cuburi de legume și vită. Le-am lăsat să fiarbă timp de 10 minute.
Am adăugat ciupercile uscate chinezești și am lăsat încă 15 minute la fiert. Au urmat ciupercile Shimeji și după alte 5 minute de fiert am pus și tăiețeii japonezi. După încă 3 minute pe foc, supă Udon e gata să fie servită.
La final când am pus supă în bol am tăiat și o ceapă verde pe care am adăugat-o în supă pentru a accentua și mai mult gustul acestei supe. Asta a fost tot:) supa ta japoneză este gata să fie servită și să le ofere un moment de răsfăț asiatic celor dragi.
Dana