Aveam cu toții o poftă să mâncăm ceva dulce, așa că m-am uitat prin bucătărie ce aș putea găti. Aveam fix 4 mere, insuficiente pentru o prăjitură dar, perfecte pentru o altă rețetă: melci cu mere și scorțișoară. O variantă foarte bună pentru un moment de răsfăț. Mai jos am descris modul de prepare si pe canalul de youtube găsiți video-ul cu rețeta pas cu pas.
Timp de preparare: 90 de minute
Timp dospit: 3 ore
Ingrediente aluat:
- 600 grame faină
- 200 ml lapte de vacă
- 100 grame zahăr brun
- 50 grame de unt
- 2 lingurițe de bicarbonat
- 1/2 linguriță de sare
- 80 ml de ulei de floarea soarelui.
Ingrediente umplutura:
- 50 grame de zahăr brun
- 3 lingurițe de scorțișoară
- 4 mere tăiate cuburi
Cum i-am preparat?
- In asistentul meu personal din bucătărie, robotul Kitchen Aid, am pus prima dată făină.
- Apoi am adăugat drojdia amestecată cu lapte și am lăsat să se amestece.
- Am pus apoi pe rând, sarea, bicarbonatul, zahărul brun. A urmat apoi laptele, uleiul și untul topit.
- Asistentul meu și-a făcut treabă și a inceput să amestece compoziția, până când aluatul a devenit consistent.
- Am pus aluatul și la dospit pentru trei ore într-un vas acoperit cu prosop. .
Între timp am pregătit compoziția. Am luat cele 4 mere, le-am decojit și le-am tăiat cubulețe. Peste, am adăugat scorțișoară și zahăr brun și am amestecat.
După cele trei ore, am întins aluatul și apoi, cu ajutorul unui tăietor, l-am tăiat în felii late. Am adăugat compoziția și am rulat fiecare melc. Le-am adăugat în tavă și am pus tavă la cuptor, încins în prealabil la 200 de grade. Timpul de gătire a fost de 50 de minute.
Inainte de a le scoate din cuptor, le-am uns cu miere puțin pentru a le oferi un luciu și o rumeneală.
Când le scoți din cuptor , mirosul de mere cu scorțișoară la cuptor, pătrunde în toată bucătăria, este o încantare. Aluatul este fraged iar noi nu ne-am abținut și am început să le mâncăm cât erau încă fierbinți:) și au fost delicioase.