În weekend-urile în care avem în vizită prieteni, îmi place de fiecare dată să le ofer un moment de răsfăț. Pentru acest weekend am ales sa pregătesc o reteta nouă, un bounty cake (tort cu mousse de cocoș și mascarpone).
Ingrediente pentru blat:
6 ouă
10 linguri de zahăr
5 linguri de cacao
6 linguri de făină
1 esența de rom
1/2 de plic praf de copt
1 vârf de sare
Mod de preparare blat:
Se separă albușurile și se bat cu praful de sare până se întăresc. Apoi se adaugă zahărul. Urmează apoi gălbenușurile, cu o spatulă se încorporează ingredientele uscate în ordinea următoare: praful de copt, cacaoua, făina și la final de adaugă romul.
Se pune la copt în cuptorul încins la 200 de grade. După 10 minute, trebuie să scazi temperatură la 180 de grade pentru încă 50 de minute fără a deschide ușă cuptorului.
Ingrediente pentru cremă:
3 cutii de mascarpone de 250 de grame
400 ml de frișcă lichidă
150 grame de cocos
50 grame zahăr pudră.
Mod de preparare cremă:
Se bate frișcă până când devine omogenă. Se adaugă zahărul și se amestecă cu frișcă.
Se pune treptat câte o lingură de mascarpone până se încorporează toată cantitatea. Pune apoi treptat cocosul pana cand ai obtinut compozitia finala.
Blatul răcit se tăie în jumătate. Prima parte din blat, se pune într-o formă cu fund detașabil. Peste se adaugă crema iar deasupra se așează a două jumătate de blat.
Separat se face un ganache de ciocolată din 50 de grame de unt, 200 grame de ciocolată neagră (75% cacao) și 50 ml de smântâna lichidă. Într-o baie de aburi (bol pus peste o oală cu apa clocotită pe foc) se pune untul si peste se adauga ciocolata. Când ciocolată începe să se topească se adaugă frișcă lichidă. Se amestecă în continuu cu un tel.
Imediat ce se topește integral ciocolată și se formează o cremă lucioasă de ciocolată, se toarnă peste tort. Apoi se lasă la recit pentru minim 3 ore.
Și uite așa obții momente de răsfăț pentru o duminică după amiază cu prietenii.