DanaCiurariu_kitchen
  • Ce imi place sa gatesc
    • Desert
    • Retete cu carne
    • Paine
    • Fara Carne
  • Contact
  • Despre mine

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Desert

Bounty cake, moment de răsfăţ

ByDana Ciurariu
on November 5, 2017December 30, 2017
305
0

În weekend-urile în care avem în vizită prieteni, îmi place de fiecare dată să le ofer un moment de răsfăț. Pentru acest weekend am ales sa pregătesc o reteta nouă, un bounty cake (tort cu mousse de cocoș și mascarpone).

Ingrediente pentru blat:

6 ouă
10 linguri de zahăr
5 linguri de cacao
6 linguri de făină
1 esența de rom
1/2 de plic praf de copt
1 vârf de sare

Mod de preparare blat:

Se separă albușurile și se bat cu praful de sare până se întăresc. Apoi se adaugă zahărul. Urmează apoi gălbenușurile, cu o spatulă se încorporează ingredientele uscate în ordinea următoare: praful de copt, cacaoua, făina și la final de adaugă romul.

Se pune la copt în cuptorul încins la 200 de grade. După 10 minute, trebuie să scazi temperatură la 180 de grade pentru încă 50 de minute fără a deschide ușă cuptorului.

Ingrediente pentru cremă:

3 cutii de mascarpone de 250 de grame
400 ml de frișcă lichidă
150 grame de cocos
50 grame zahăr pudră.

Mod de preparare cremă: 

Se bate frișcă până când devine omogenă. Se adaugă zahărul și se amestecă cu frișcă.
Se pune treptat câte o lingură de mascarpone până se încorporează toată cantitatea. Pune apoi treptat cocosul pana cand ai obtinut compozitia finala.
Blatul răcit se tăie în jumătate. Prima parte din blat, se pune într-o formă cu fund detașabil. Peste se adaugă crema iar deasupra se așează a două jumătate de blat.

Separat se face un ganache de ciocolată din 50 de grame de unt, 200 grame de ciocolată neagră (75% cacao) și 50 ml de smântâna lichidă. Într-o baie de aburi (bol pus peste o oală cu apa clocotită pe foc) se pune untul si peste se adauga ciocolata. Când ciocolată începe să se topească se adaugă frișcă lichidă. Se amestecă în continuu cu un tel.

Imediat ce se topește integral ciocolată și se formează o cremă lucioasă de ciocolată, se toarnă peste tort. Apoi se lasă la recit pentru minim 3 ore.

Și uite așa obții momente de răsfăț pentru o duminică după amiază cu prietenii.

IMG_8540

IMG_8503

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)

Related

Share:
Preview Post

Ficat de curcan în sos de vin

Next Post

Risotto in culcus de ciuperci champignion

You may also like

post-image
Desert

Clătite din fulgi de ovăz, cu aromă de banane

ByDana Ciurariu
on November 26, 2017December 30, 2017
355
0
post-image
Desert

Tort Sacher la pahar versiunea mea

ByDana Ciurariu
on March 16, 2018March 11, 2018
586
0
post-image
Desert

“Lego” din ciocolată

ByDana Ciurariu
on October 21, 2018
228
0
post-image
Desert

Tiramisu

ByDana Ciurariu
on December 23, 2018April 20, 2020
256
0

Most Views

Scorpie de mare la cuptor, cu o altfel de garnitură

Comments
1419

Rândunică de mare la cuptor

Comments
1350

Spanac cu sos de lapte si smantana

Comments
1236

Ficat de curcan în sos de vin

Comments
1093

Risotto cu ciuperci si Parmesan, servit cu creveti Tiger

Comments
935
img

Despre mine

In timpul meu liber am cateva pasiuni pe care iubesc sa mi le hranesc. Una dintre ele este bucataria, locul meu de joaca, unde zambesc mult atunci cand combin ingrediente si prepar retete minunate pentru noi. Dana

Home in my kitchen

Home in my kitchen
Load More…Follow on Instagram
@ All Right Reserved 2021 Goody Theme