Kara a auzit prima data despre laptele de pasare de la bunica ei. Imi aduc aminte si acum prima ei reactie, cand a auzit numele desertului: ” cum adica, o pasare in lapte? Asta e desert…yach”. Imi aduc aminte de acest desert din copilarie, mi se parea unul dintre cele mai bune dulciuri facute de mama in perioada aceea si pentru mine este clar unul dintre gusturile copilariei mele.
In acest weekend, dupa o vizita la bunica, Kara si-a amintit de acest desert si m-a rugat sa ii fac lapte de pasare. Am facut o reteta pe care am modificat-o putin, pentru a fi si mai mult pe gustul ei. Reteta pas cu pas dar si video cu pasii, puteti gasiti mai jos.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 l de lapte de vaca
- 200 gr de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- 2 linguri de amidon ( asta daca vreti sa obtineti o compozitie mai aproape de budinca, cum ii place Karei)
Timp prepare: 20 minute
Metoda de prepare:
- Se bat albusurile cu 50 de grame de zahar, pana cand devine bezea.
- Se pune laptele la fiert si in el se adauga bezeaua. Se lasa la fiert pentru 3 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate pe o farfurie.
- Galbenusurile se freaca apoi cu zahar, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Apoi se toarna usor peste lapte atunci cand acesta fierbe, pentru cateva minute.
- Eu la final am adaugat si niste amidon dizolvat cu 4-5 lingurite de lapte, pentru a obtine o consistenta ca o budinca. In reteta normala, amidonul nu se adauga si astfel compozitia finala este mult mai lichida.
- Se adauga apoi bezeaua si se poate servi cu scortisoara, cacao sau simplu, depinde de gust.
Cu aceasta reteta va aduceti sigur aminte de gustul copilariei si poate vreti sa o incercati. Va puteti suprindeti partenerul/partenera cu acest gust din copilaria noastra sau va puteti suprinde copii cu un desert pe care nu il gasesti foarte des in restaurante.
Dana