Dupa o zi la birou plina de bugete si cifre, am ajuns sa o iau pe fiica mea de la scoala. Pe drum spre casa, printre multe alte lucruri dezbatute la cald, mi-a cerut sa ii fac niste paine calda. Adora painea calda, probabil la fel de mult ca si ciocolata. Asa ca m-am gandit, sa fac niste chifle. Se fac usor, nu necesita foarte mult timp, asa ca am trecut la treaba.
Timp de pregatire: 120 minute
Mod de prepare:
- Apa, laptele si untul se incalzesc intr-o oala pe foc foarte putin. Se adauga apoi drojdia si zaharul si se amesteca pentru a se dizolva.
- Faina se toarna intr-un vas. Se face un gol in mijlocul ei si acolo se adauga compozitia. Se adauga un ou crud. Se framanta aluatul pana devine elastic.
- Se lasa 60 de minute la dospit, pana se formeaza chiflele. Se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament si se mai lasa inca 20 de minute la crescut. Apoi se la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.
- Pentru aspect, cu 5 minute inainte de timpul de coacere, se pot unge cu un galbenus amestecat cu 10 ml de lapte sau 2 linguri de miere dizolvate cu putina apa. Eu prefer lapte cu galbenusul dar de aceasta data nu le-am dat cu nimic.
Ne-am adunat cu toti la masa si le-am savurat, cu pate de ton proaspat, cu unt si dulceata, cu telemea de vaca, nu a contat, pentru ca ne-am bucurat impreuna de inca o seara frumoasa.