Imi place sa imi rasfat familia cu mancare gatita, cat de des pot. Asa ca, de cele mai multe ori cand ajung acasa, ne adunam in bucatarie si in timp ce gatesc repede ceva, ne bucuram de un pahar de vin si de povestile legate de ziua noastra.
Kara, fiica mea este cea care de obicei da tonul discutiei, despre cum a fost ziua ei la scoala:). Apoi fie dispare la joaca, lasandu-ma pe mine sa continui singura pregatitul …eh, cum mie imi place enorm universul gatitului, nu ma supar si ma apuc de treaba…
Asta seara, nu a facut exceptie. Am cumparat sambata niste fasole verde pe care astazi am facut-o rapid, in maxim 30 de minute. Fasolea verde scazuta face parte din gusturile copilariei mele, imi placea la nebunie cum mama gatea aceasta mancare si de atunci, din cand in cand o fac si eu.
Reteta merge foarte bine si pentru vegetarieni dar se poate la fel de bine servi si cu carnati, pentru carnivori.
Mod de prepare:
- Intr-o oala am pus la calit in uleiul incins ceapa verde (merge si o ceapa alba), telina si morcovii
- Dupa 5 minute am adaugat usturioul si apoi rosiile in suc propriu
- Am adaugat fasolea si apoi apa
- Le-am lasat la fiert aproximativ 20 de minute, in functie de cat de cruda este fasolea
- La final am adaugat si 100 de grame de smantana si 3 linguri de faina pentru a ingrosa putin sosul
- Am adaugat sare si piper si asta a fost tot
Noua ne place sa facem si o paine calda pe langa acest fel de mancare si sa inmuiem paine calda in sosul delicios.