Zilele de weekend, inseamna pentru familia noastra dimineti tarzii in pat, urmate de un mic dejun tarziu si de cele mai multe ori servit in pat. Si uneori, micul nostru dejun inseamna “pancakes” sau clatite americane, care sunt un deliciu. Sunt usor de facut si pot fi servite atat cu sirop de artar si fructe de padure sau cu ciocolata cum le prefera fetita mea, Kara
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 ml sirop de agave
- 1 lingurita praf de copt/bicarbonat de sodiu
- 120 gr de faina
- 140 ml de lapte
- 1 varf de sare
- 2 lingurite de coaja de portocala rasa
Timp prepare: 20 de minute
Mod de prepare:
Eu m-am folosit la aceasta reteta de noua mea achizitie din bucatarie, un aparat Kitchen Aid, dar reteta se poate face cu mixer si manual cu ajutorul unui tel.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca/bat cele trei albusuri pana se fac spuma.
- Se adauga siropul de agave, apoi se adauga treptat laptele, urmat de faina. In acesr timp se amesteca in continu compozitia.
- Praful de copt se adauga si el. Este randul galbenusurilor sa intre in scena. Sunt frecate cu putina sare si apoi se adauga in compozitie, pana cand aluatul devine consistent.
- Se unge tigaia cu unt si dupa ce se topeste untul, se pune un polonic de aluat in mijlocul tigaii. Asigurati-va ca tigaia este bine incinsa inainte sa puneti aluatul. Clatita este gata de intors cand se sparg primele bule de pe margine.
Am pregatit si un material video cu reteta pas cu pas, asta daca vreti sa o incercati, iar daca o incercati, sigur o sa va placa.