Dupa un weekend la munte, plin de mancare buna traditional romaneasca, ajunsa acasa duminica dupa masa, mi s-a facut pofta de o caracatita in stil mediteranean. Aveam in congelator doua bucati de baby caracatita, cumparata acum o saptamana de la Obor, asa ca m-am pus pe treaba.
Am pus caracatita in tigaia incinsa, ca sa elimine toata apa din ea. Am lasat-o aproximativ 5 minute pe foc. Apoi, am adaugat apa si am lasat-o la fiert, sub capac 20 min. Daca observati ca apa scade, adaugati treptat apa.
Dupa 20 de minute, se scoate caracatita pe o farfurie, iar sosul se pune deoparte intr-un bol, pentru ca il vom folosi mai tarziu.
Se pune pe foc tigaia, cu ulei masline in ea. Cand uleiul este incins, se adauga usturoiul, ceapa, si apoi caracatita. Pentru gust, eu am folosit ierburi Provence si am adaugat, sare si piper. Am mai lasat pe foc inca 2-3 minute.
Apoi se adauga vinul si sosul in care a fiert caracatita si se mai lasa pe foc inca 5 minute.
Se ia de pe foc si se poate servi simpla sau cu diverse combinatii de garnitura. Eu am ales de aceasta data un orez negru.
Reteta completa o gasiti pe canalul meu de YouTube: