Pentru ca imi place bucataria asiatica, atat pentru savoarea ingredientelor, cat si pentru simplitatea pregatirii lor, am facut astazi aceasta reteta, usoara si numai buna de facut intr-o zi a saptamanii cand ajungi acasa de la birou.
Ingrediente:
800 gr carne tocata de porc
2 oua
2 cartofi mici, rasi si storsi
2 catei de usturoi
Patrunjel tocat
80 gr pesmet
Sare si piper
Ingrediente pentru sosul asiatic:
50 ml otet din vin alb
50 ml sirop agave
100 ml apa
1 lg chilli
1 lg amidon
Timp preparare: 40 minute
Mod de preparare:
Se sareaza si apoi pe rand se adauga patrunjelul verde, usturoiul, ouale, cartoful ras si la final pesmetul. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se formeaza bilute si se dau prin susanul negru. Se prajesc apoi in uleiul incins.
Sosul asiatic:
Apa se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga siropul de agave si se lasa sa dea in clocot. Se adauga pe rand apoi: otelul, usturoiul si chilli. Pentru un plus de savoare se poate adauga o lingurita de ghimbir proaspat ras.
Se poate servi cu orez, taietei din orez sau paste, eu am ales sa o garnitura de orez fiert simplu. Pofta mare!