Daca intr-o zi gasiti in frigider rosii si cativa ardei si nu stiti, ce sa faceti cu ei, puteti incerca o supa crema de rosii. Se face usor, in maxim 50 minute si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca tot vorbesc de ingrediente, pentru aceasta supa am folosit:
– 1 kg rosii
– 4 ardei rosii preferabili, merg si galbeni doar ca supa nu va iesi rosu intens:)
– 1 ceapa mica
– Busuioc proaspat
– Supa de pui 300 gr
– 50 gr unt
– mozzarella
Am copt rosiile si ardeii la 200 grade timp de 30 minute. Dupa care le-am asezat frumos in blender si le-am mixat bine. Compozitia am trecut-o apoi printr-o sita, pentru a elimina semintele.
Intr-o tigaie am topit frumos niste unt, am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o pana a devenit lucioasa. Am adaugat ceapa in compozitia de ardei si rosii si am mixat din nou.
Am adaugat sare si piper dupa gust, si am pus totul pe foc intr-o oala. Am lasat-o sa dea un clocot, nu e nevoie sa fie lasata mai mult la fiert.
La final am adaugat busuioc tocat, el se adauga la final pentru a nu se oxida si de preferabil sa il puneti direct in farfurie. Supa crema poate fi servita cu bile mici de mozzarella, care se topesc usor in supa fierbinte. Langa merg foarte bine crutoanele sau o felie de paine prajita, unsa putin cu ulei de masline.
In cazul meu, am folosim o paine cu seminte calda de la Lidl. Pofta mare!